Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hogo Fogo Homolka: Sen všech automobilových PR - celovečerní film o jednom autě

hogo-fogo-homolka-skoda-100--3-.jpg

Natočit dnes film o tom, že si rodina pořídila vysněný předmět - automobikl, to by si producenti a distributoři klepali na čelo. O auta se dnes neprosí, nestrkají se úplatky vedoucícm Mototechny, nebovakuje se ve frontě na pořadí před prodejnou. Automobilky nám auta vnucují horem dolem.

Postavit děj filmu na tom, že se rodina konečně dočkala svého automobilového snu a jede hned na výlet (což není v opravdovém životě nic nesmyslného - kdo z nás dnes nenaložil ženu a  děti a nevyrazil někam na projížďku), to by asi návštěvnost byla nula celá nula. Bylo by to stejné, jako naspat scénář o tom, že si rodina pořídila ledničku s mrazákem.

ulozeny-snimek-82.jpgAuta ve filmech stále hrají, ale už ve zcela jiné rovině. Takže druhý slavný Papouškův film z trilogie o rodině Homolkových, jak hlava rodiny přiveze novou Škodu 100 a celá ulice (všimněte si, že v ulici téměř nikdo neparkuje) kroutí hlavami nad tím nadšením, je dnes už vzácností archivů. Když se však o něm zmíníte před pracovníky PR oddělení automobilek, všichni se na okamžik zasní a jen zbožně hlesnou: "To je můj sen..."