Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová Dacia Duster: Uvnitř pořád "smrdí", ale v terénu je špičková!

duster10.jpgAle pěkně od začátku. Dacia Duster v posledních dvou letech pěkně zamíchala trhem SUV v Česku. Letos je po prvních 10 měsících už třetí za Škodou Yeti a Hyundaiem ix35, ale do 31. prosince zřejmě v celkových statistikách nechá Jihokorejce za sebou. V posledních měsících už pravidelně obsazuje za Yetim druhé místo a jeho odstup od ix35 se zvětšuje a zvětšuje.

Před třemi lety mi dusterský interiér moc nevoněl, premiéra byla v létě a při teplotách kolem třicítky to uvnitř nevonělo. Zkrátka levné plasty. Můj nos čichal stejné ingredience, jako v supermarketech, kdy se blížíte ke košům s levnými plastovými kopiemi crocsů, či jiných levných bot, ze kterých čpí hnusná lepidla a umělé hmoty. Tehdejší Duster nevyvětral ani po týdenním testování. Když jsem usedl do vypulírované verze 2013, do nosu mě udeřily "vůně" sice slabší, ale udeřily. Daň za úspěch na trzích holt někde zaplatit musíte...

Ale to je asi tak jediná vada, kterou bych Dusteru vytkl. Vzhledem k tomu, že přes 850 000 prodaných SUV pod jménem Dacia, nebo Renault (záleží na kontinentu) není za tři roky málo (např. v Argentině a Indii byl Duster autem roku), není popularita rumunského teréňáku náhodná a nezasloužená.

Zajímavé ovšem je, že v celosvětovém měřítku se prodá Dacia verzí s pohonem čtyř kolem asi jen 20 procent (u nás je poměr padesát na padesát), patří mezi zákazníky spíše ti, kteří chtějí svému okolí ukázat, že jezdí v SUV, než ho opravdu prohánět po stepích, lesích a divočinách. Tím se však obírají o nevšední zážitky.

Napůl zmrzlý a napůl rozbahněný polygon Hummer centra nabídl k vyzkoušení různé terény, včetně brodění. Se vším si desítka zkušebních Dusterů, připravených pro novináře i zákazníky, poradila. Takže - jaké to je v opravdovém terénu?

duster23.jpgDuster má osvědčený podvozek i převodovku a náhon na přední i zadní kola od sesterského Nissanu a kdo někdy seděl třeba v X-Trailu, dá mi zapravdu, že s tímhle pohonem čtyř kol i Dacia Duster plnohodnotné auto do obtížných podmínek. Výhodou Dusteru je jeho relativně nízká hmotnost, takže mu jako nejsilnější motor stačí benzinová šestnáctistovka, nebo naftová osvědčená patnáctistovka, či nová přeplňovaná dvanáctistovka. S ohledem na horší aerodynamiku nejsou spotřeby u benzinových motorů nízké, ale ani nijak vysoké, ale v terénu za šest litrů určitě jezdi nebudete. Důležité však je, že nezastavíte.

Převodovka ve verzi 2013 má zkrácené první dva stupně, a proto i při velmi pomalé jízdě nahoru a dolů se ani na kluzkém bahně nestalo, že by vůz začal někam ujíždět. Zkušební auta měla běžné zimní pneumatiky, žádné speciální "traktory". Občas jsem při šplhu do třicetistupňového svahu čekal, že se vůz přece jen kousne a začne ujíždět zpět, ale stačilo trochu přišlápnout plyn a obě nápravy se vždy chytily. Ani při rychlém průjezdu rozbahněnými zatáčkami na rovině auto nikam neustřelovalo. Být chalupářem v Krkonoších, nebo na Šumavě, či provozním na jiné horské chatě, už před třemi lety je pro mě Duster (i vzhledem k ceně) jasným favoritem. Taky přiznám, že adrenalin si za volantem Dacie Duster (řízení je možná pro někoho přeposilované - jak už to u renaultovských značek bývá - já to mám rád) užijete a určitě se s ním nebojte ani do složitého terénu. Chce to nezávodit, pečlivě zkoumat, do čeho jedete a pak projedete vším. Světlá výška 205 a 210 mm není zbytečná.dacia-01.jpg

Většina prodaných Dusterů se ale bude u nás i jinde v Evropě a ve světě stejně prohánět městy a po okreskách. Někdo si ho nechá vylepšit pěknými litými koly, jiný nějakým tím rámem á la off-road, plastovými ochranami a dalšími blbinkami a bude se víc předvádět, než si užívat. Stačí se rozhlédnout po německých, nebo francouzských silnicích a dáte mi zapravdu. I tam, kde je minimální mzda v tisícovkách eur, hledí na každý cent a když je šance vozit si pozadí v SUV, nemusí to být hned prémiová značka za iks násobek.

dacia_50496_global_en.jpgPár slov k interiéru. Kufr je vylepšen pružnou vyjímatelnou podlážkou s reliéfem (nezasviníte si "koberečkový" potah a vypadá to docela hezky. Místo plandající textilní vikslajvatnové rolety je konečně pevný kryt (a nevypadá ani levně). Stejně tak už nevypadá levně ani interiér (kro již zmiňovaného mírného plastového zápašku). Jen jsem nepochopil, která rumunská, či francouzská hlava vymyslela, že kolečko přepínající elektrické nastavení zpětných zrcátek bude schované pod ruční brzdou. Sice se lze k němu dostat hbitými prstíky i s brzdou v dolní poloze, ale za jízdy to může vést k odvádění pozornosti. Koncernové heslo "Renault, tvůrce automobilů", se tady projevilo ve vší své prostotě a kurióznosti. Budiž autorům odpuštěno.

dacia-03.jpgPro Duster mám osobně už od jeho první verze slabost, protože splňuje mé představy o autě do terénu, kde normální řidič upřednostňuje funkčnost auta a nepotřebuje k tomu sedačky s kůží z varana, gyroskop, senzory Richterovy stupnice, nebo 99 tlačítek a páček jako v Air Force One. Politika ve smyslu - plaťte je za to, co opravdu potřebujete, kterou Dacia prosazuje, mi je sympatická. Duster je na tom jako lyžař, který umí lyžovat, i když to podle ceny jeho vybavení na první pohled nevypadá. Znáte to, někdo má lyže, hůlky a přezkáče za majlant, ale černou pak jede pluhem, zatímco borec na dubovkách to švihá z oblouku do oblouku i na boulích...

Mohu jen těžko odhadnout, kolik toho tak levné terénní auto vydrží v terénu při delším, několikaletém provozu. Ona se totiž láce vždycky někde musí projevit. Dlouhodobější testy jiných Dacií v bohatých zahraničních časopisech a serevrech občas ukážou, že za ty peníze nemůžete chtít vůz s výdrží třicet let. Ale netvrdím, že levné je špatné a nekvalitní a že za dvacet let nebudou mnohé z dnes prodaných Dusterů ke spokojnosti svých majitelů stále jezdit.

00056269.jpgA pár čísel na konec. Základní cena je 249 900 Kč (s motorem 1.6 benzin v první výbavě Acces), nejlevnější diesel začíná na 299 900 Kč (s pohonem jen vpředu). Nejlevnější 4x4 je za 314 900 Kč (benzin 1.6 litru). Nejdražší verzi ve 4. stupni výbavy Exception koupíte za 404 900 Kč. Nejdražší příplatkovou položkou je metalíza za 12 500 Kč (ale čistě bílá dacia Duster je nejhezčí). Pak ještě litá lehká kola 16 palců za 9000 Kč (nejsou-li už součástí výbavy ve vyšších verzích). Kdo chce čalounění z kůže a koženky, ten zaplatí 13 000 Kč. Kdo chce "terénní vzhled", musí si připravit 10 990 za boční nášlapy, 8990 za přední rám. Vzhled a další si můžete vylepšit buď jednotlivě, nebo nákupem nejrůznějších výbavových balíčků (prvních 150 kupců dostane balíček příslušenství za polovinu. Vzhledem k tomu, jak dobře se doprodávají i poslední zbytky staré verze, než bude článek dopsán, bude sleva vyprodána.duster25.jpg

Motory jsou tři benzinové (nový 1,2 - 125 koní, a 1,6 ve dvou verzích 102 a  105 koní - slabší i na LPG) a jeden dieselový 1,5 - 90, 109 a 110 koní). Maximální rychlosti jsou podle motorů od 156 do 175 km/hod.

Do kufru dáte v základnu 475 litrů nákupů. Hmotnost bez cestujících je od 1171 kg do 1325 kg.